Cold-Work Kft.

+36 30 3060544

9028 Győr

Illyés Gy. u. 3.

H - P | Szo

08-16 | 08-12

A nem karbantartott, tisztított klímaberendezésekben elszaporodhatnak a baktériumok, gombák, penészgombák, melyek asztmát, allergiát, légúti fertőzéseket okozhatnak. Még az előző évben keveset üzemelt berendezésben is kialakulhatnak ezek, a beszívott por és a keletkező pára követjezményeként.

A tüdőben megtelepedő gombák gyulladást okozhatnak, és gyengébb immunrendszerű embereknél akár az egész szervezetet érintő gombafertőzések is kialakulhatnak. A klímaberendezés beltéri egysége a helység levegőjét forgatja meg és eközben hűti a levegőt, tehát az üzemeltetés közben friss levegő nem jut be a klimatizélt helyiségbe. 

A beltéri egység részeit ki kell tisztítani, vegyszerrel kell fertőtleníteni. A kültéri egység ellenőrzése is elengedhetetlen, hiszen az is elszennyeződhet és ha a levegő beszívását korlátozzák a vastagon lerkódott porrétegek, ezeket el kell távolítani. Ellenkező esetben a készülék hatásfoka csökken, magasabb az energiafelhasználás, csökkenhet a hűtési teljesítmény. Nagyon fontos ellenőrizni a kondenzvíz elvezetést, mert eltömődés esetén tipikus jelenség, hogy a beltéri egységből folyik a kondenzvíz a falon.

A klímaszezonban a berendezés biztonsághos és hatékony üzemeltetés alapfeltétele az évenkénti tavaszi karbantartás.

Megjegyezzük, hogy klímaszezonban előforduló karbantartás elmaradása miatti üzemzavarokra, sajnos sokkal nehezebben, lassabban tudunk reagálni, mivel a telepítési munkák hetekkel korábban le vannak időben egyeztetve, ezeken nem nagyon tudunk módosítani.

Kérjük tartsa szem előtt, hogy a ráfordított alacsony karbantartási költség, sok bosszúságtól megóvhatja Önt!

A klíma tisztítás, klíma karbantartás árak:

6.000.- Ft + ÁFA / Beltéri egység

  • cseppvíztálca fertőtlenítése, gombátlanítása
  • elektromos csatlakozások ellenőrzése
  • funkciók, programok vizsgálata
  • gáz szivárgás ellenőrzése
  • kondenzvíz elvezetés átvizsgálása