Cold-Work Kft. Placepoint k 9028 Gyôr, Illyés Gy. u. 3.     Clock k Hétfô-Péntek: 08-16 h, Szombat: 08-12


Clock k +36 30 306 0544    Clock k szerviz64@gmail.com

Klímaszerelés - Klíma - Háztartási Gép Szerviz

Klíma karbantartás

A nem karbantartott, tisztított klímaberendezésekben elszaporodhatnak a baktériumok, gombák, penészgombák, melyek asztmát, allergiát, légúti fertőzéseket okozhatnak. Még az előző évben keveset üzemelt berendezésben is kialakulhatnak ezek, a beszívott por és a keletkező pára követjezményeként.

 gombasbelteri 01
 gombas parologtato

A tüdőben megtelepedő gombák gyulladást okozhatnak, és gyengébb immunrendszerű embereknél akár az egész szervezetet érintő gombafertőzések is kialakulhatnak. A klímaberendezés beltéri egysége a helység levegőjét forgatja meg és eközben hűti a levegőt, tehát az üzemeltetés közben friss levegő nem jut be a klimatizélt helyiségbe. 

A beltéri egység részeit ki kell tisztítani, vegyszerrel kell fertőtleníteni. A kültéri egység ellenőrzése is elengedhetetlen, hiszen az is elszennyeződhet és ha a levegő beszívását korlátozzák a vastagon lerkódott porrétegek, ezeket el kell távolítani. Ellenkező esetben a készülék hatásfoka csökken, magasabb az energiafelhasználás, csökkenhet a hűtési teljesítmény. Nagyon fontos ellenőrizni a kondenzvíz elvezetést, mert eltömődés esetén tipikus jelenség, hogy a beltéri egységből folyik a kondenzvíz a falon.

A klímaszezonban a berendezés biztonsághos és hatékony üzemeltetés alapfeltétele az évenkénti tavaszi karbantartás.

Megjegyezzük, hogy klímaszezonban előforduló karbantartás elmaradása miatti üzemzavarokra, sajnos sokkal nehezebben, lassabban tudunk reagálni, mivel a telepítési munkák hetekkel korábban le vannak időben egyeztetve, ezeken nem nagyon tudunk módosítani.

Kérjük tartsa szem előtt, hogy a ráfordított alacsony karbantartási költség, sok bosszúságtól megóvhatja Önt!

A klíma tisztítás, klíma karbantartás árak:

6.000.- Ft + ÁFA / Beltéri egység

- cseppvíztálca fertőtlenítése, gombátlanítása
- elektromos csatlakozások ellenőrzése
- funkciók, programok vizsgálata
- gáz szivárgás ellenőrzése
- kondenzvíz elvezetés átvizsgálása